KIC “Budo Tomović” – Revija “Svjetska književnost na filmu” VIII


Revija „Svjetska književnost na filmu“ VIII koju KIC tradicionalno u aprilu priređuje povodom obilježavanja „Svjetskog dana knjige“ ove godine zbog aktuelnog korona virusa biće održana od 12. do 15. oktobra.

              Najbolja ostvarenja nastala na osnovu priznatih književnih djela biće prikazana u okviru revije koja će početi u poneđeljak, 12.oktobra sa inspirativnom pričom o hrabroj mladoj đevojci koja je poslata u starateljsku porodicu u Njemačkoj tokom rata. Riječ je o filmu britanskog režisera Brajana Persivala “Kradljivica knjiga” (2013) koji je zasnovan na svjetskom bestseleru.

                Projekcija filmske adaptacije romana spisateljice Zoi Heler “Bilješke o skandalu” (2006) koja govori o kompleksnom odnosu koleginica planirana je za 13.oktobar, a dio revije biće i britanska komična drama Najbolji egzotični Marigold hotel” (2011) sa oskarovkama Džudi Denč i Megi Smit u glavnim ulogama. Radnja filma prati život grupe britanskih penzionera koji su odsjeli u hotelu u Indiji. 

                Kultna američka filmska drama nominovana za devet oskara “Gradić Pejton” (1957) sa Lanom Tarner u glavnoj ulozi zatvoriće reviju u četvrtak, 15.oktobra. Ovo je priča o mladoj đevojci i njenom odrastanju u naizgled mirnom i uglađenom gradiću.

               Filmovi će biti prikazani u sali Dodest, sa početkom u 20 sati.

             Shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 − one =