KIC “Budo Tomović” – Veoma uspješan nastup Tamare Pavićević


Cijeli KIC je bio na nogama, oko 450 ljudi, i nakon više od sat ipo uživanja u pjesmama i glasu Podgoričanke Tamare Pavićević, pjevao horski sa njom “Sejdefu majka buđaše”, pa potom na bis “Ciganka sam mala” i “Nono, dobri moj nono”. Veče sevdaha i starogradske muzike pod nazivom “Ciganka sam mala” Tamare Pavićević je bilo ispunjeno emocijama i dobrom energijom.            

              Koncert je otvorio KIC pop hor pjesmom “Crna Goro lijepa”, čiji je Tamara član od osnivanja u martu prije dvije godine. Lirski sopran, koji izaziva najdublje emocije počela je koncert pjesmom “Prijatelji stari gdje ste” uz podršku, kako je rekla njenog hora, a uslijedile su i zajedničke pjesme “Benbaša” i “Evo banke cigane moj”.

               Publika je pjevala većinu pjesama sa g-đom Pavićević, a dio repertoara bile su i poznate numere poput “Još ne sviće rujna zora”, “Opklade se momak i djevojka”, “Govori se da me varaš”, “Kradem ti se u večeri” itd. Često skandiranje publike i aplauzi podrške nisu izostali.

                Publika je odlično reagovala i na gošću koncerta Ninu Strugar, a specijalno na njihovo duetsko izvođenje pjesme “Oj ,vesela veselice”.

                Umjetnica je nastupila uz podršku Aleksandra Saše Magovčevića na harmonici, Ivana Stanojevića na violini i Bobana Popovića na bubnjevima.

                 Veče sevdaha i starogradske muzike pod nazivom “Ciganka sam mala” vokalne umjetnice Tamare Pavićevć podržali su KIC “Budo Tomović” i Ministarstvo kulture Crne Gore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 + nineteen =