KIC “Budo Tomović” – Vikend kamerne muzike “Worldwide Play-In Weekend”

Povodom svjetskog vikenda kamerne muzike “Worldwide Play-In Weekend”, KIC “Budo Tomović” organizuje okupljanje muzičara i kamernih ansambala iz Podgorice i Crne Gore koji će izvesti koncert u subotu, 20.maja u galeriji “Risto Stijović” sa početkom u 19 sati.

Muzičari svih generacija su dobrodošli da se prijave putem emaila (kicbudotomovic@gmail.com i kicmuzika@gmail.com), i predstave svoje muziciranje javnosti. U prijavi je potrebno navesti imena muzičara-članova ansambla, naziv kompozicije/a i autora. Prijave se mogu slati do 18. maja.

Za učešće muzičara na koncertu kamerne muzike u okviru globalnog događaja Worldwide Play-In Weekend (19-21.05) nema ograničenja. Važno je da se muzičari dobrovoljno odazovu, sa željom da sviraju zajedno muziku koju vole te da predstave svoja trenutna izvođačka dostignuća javnosti i zajednički kreiraju program kojim će se pridružiti globalnoj proslavi sviranja kamerne muzike.

Worldwide Play-In Weekend je godišnja globalna proslava izvođenja kamerne muzike koju je inicirala mreža za kamernu muziku ACMP (Advanced Chamber Music Players), koja postoji 76 godina i broji preko 3000 članova širom svijeta. Cilj ovog svjetskog programa je da okupi u isto vrijeme muzičare iz cijelog svijeta, koji će svirati u okviru manjih ili većih kamernih ansambala, u toplini svog doma ili na javnim mjestima, poput škola, galerija i koncertnih sala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 + 2 =