KIC POP HOR gost “Lučindanskih susreta” u Zagrebu


Najpopularniji crnogorski KIC POP HOR premijerno će se predstaviti publici u Zagrebu, 29. oktobra na manifestaciji “Lučindanski susreti 2022” u dvorani SKUC-a, u podne.

Ovogodišnje 23. Lučindanske susrete organizuju Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske, Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “Montenegro” Zagreb, a pod pokroviteljstvom Gradonačelnika grada Zagreba. Ove godine u znaku su obilježavanja 170 godina od obnove Knjaževine Crne Gore.

KIC POP HOR predstaviće se mješovitim repertoarom, a pod dirigentskom palicom prof. Zoje Đurović, koja smatra da veliku čast predstavlja učešće na toj prestižnoj tradicionalnoj manifestaciji. Dodaje da je hor vrijedno radio prethodnih sedmica, da je spreman, te da očekuje da će publika uživati u izvođenjima obrada pjesama: Oj đevojko drugarice, Zemljo moja, Crnom Gorom, Konjuh planinom, Aj Karmela, ali i u pop hitovima Moja je pjesma lagana,  Nadalina, Dal’ si ikada mene voljela, Devojko mala, Džipsi song, Dancing queen, i drugim. Osnivačica hora i njegova menadžerka Snežana Burzan Vuksanović naglašava da će zagrebači koncert u subotu, 29. oktobra,  biti kruna njihove jesenje sezone, podsjećajući da je od septembra do danas publika uživala u koncertima prvog crnogorskog pop hora u: Petrovcu, Tivtu, Ulcinju, Risnu, Podgorici nekoliko puta (Trg nezavisnosti, Barutana, „Šipčanik“),  te sinoć u Kolašinu.  Ona dodaje da među 40 horista koji će nastupati u Zagrebu, vlada dobro raspoloženje i spremnost da kvalitetnim izvođenjem popularnih pop i antifašističkih pjesama, razmijene pozitivnu energiju i emocije, i sa zagrebačkom publikom. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 + 9 =