KIC POP HOR oduševio Kolašince


JU Centar za kulturu Kolašin prvi put je organizovao koncert popularnog podgoričkog KIC POP HORA, a tematski naslov nastupa „Pjevajmo i volimo se“,  zbilja je vladao prepunom velikom salom tog centra prethodne noći. 

Hor, prepoznat u regionu po odličnom repertoaru, nastupu i stvaranju dobre energije, na svom 56. koncertu, pod dirigentskom palicom prof. Petre Ivanović izveo je, uz podršku publike, svoj mješoviti repertoar sastavljen od popularnih evergrin melodija i pop hitova, kao i dio svog antifašističkog muzičkog programa. Kolašinska publika pozdravila je burnim aplauzom već prvu kompoziciju “Po šumama i goroma” i pridružila se pjesmi. Tako je bilo i uz izvođenje himne Crne Gore, „Uz maršala Tita“, „Mladu partizanku“, a uz pjesmu “Kraj Sutjeske hladne vode” dio posjetilaca je pjevao uglas sa horom. Gošća hora, solistikanja Tamara Pavićević plijenila je lirskim sopranom i izvedbama „Teče Tara“ i „Prijatelji stari gdje ste“, a bistali su i  solisti hora: Slavica Dragović “Odiseja”, Olivera Ivanović i Slobodanka Seka Martinović “Komandant Sava”, Haris Alivodić i Dragan Radulović “Oj đevojko drugarice”. Publika je podjednako lijepo, pozitivno reagovala kako na „Bela ćao“, „Kaćušu“ i „Zemljo moja“, tako i na evergrin melodije „Devojko mala“, „Zlatni dan“, „Za milion godina“, „Đon“ i „Računajte na nas“.

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bato Bulatović zahvalio se KIC pop horu na sjajnom nastupu dodavši da je svojim repertoarom makar na kratko vratio brojne prisutne u neko drugo doba, doba njihove mladosti.

“Ovo je samo jedan u nizu kulturnih događaja koji će u Kolašinu biti organizovani tokom ovog ljeta što će biti dobra dodatna ponuda turističke ponude grada” kaže Bulatović.

Menadžerka hora Snežana Burzan podsjetila je da je nakon godinu ipo dana pauze hor ponovo aktivan i ovo je njihov treći nastup ovog mjeseca.

“Radujemo se što smo po prvi put nastupili u Kolašinu, gradu heroja, slobodarstva i što smo naišli na fenomenalnu reakciju publike koja je sve pjesme pjevala zajedno sa nama”.

Organizatori iz JU Centar za kulturu Kolašin ističu da je koncert KIC POP HORA bio sjajan način da se umjetnošću obogati kulturna i turistička ponuda grada pod Bjelasicom i da su više nego zadovoljni nastupom popularnih Podgoričana koji su stvorili odličnu atmosferu, izazvali osmjehe zadovoljstva i nostalgije te razmjenu najpozitivnih emocija i energije sa publikom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three + twenty =