Klapa Cambi oduševila mještane i turiste na Durmitoru


Nakon otvaranja Wild Beauty Art festivala nastupom Zagrebačkih solista na Ribljem jezeru, juče je na ovoj novoj festivalskoj lokaciji nastupila klapa Cambi, jedna od najpoznatijih dalmatinskih klapa.

Koncert je dio programa Durmitor za sva čula koji je podrazumijevao i promociju lokalnih proizvođaća rukotvorina, hrane i pića.

Preko dvijesta posjetilaca je uživalo u jedinstvenom ambijentu ispunjenom kvalitetnim sadržajima, kreiranim isključivo za ovu priliku. Festival je ispunio jedan od svojih ciljeva, predstavljanjem ovog nevjerovatnog prirodnog ambijenta u novom ruhu, u blizini Vražjeg jezera, popularnog za kupanje u neobično vrelim danima ljeta, kao i Uneskovog lokaliteta Stećci. – izjavili su iz PR službe festivala.

Klapa Cambi već u srijedu 19. jula nastupa na kotorskoj Ljetnjoj pozornici u okviru programa Međunarodnog festivala KotorAra.

Peti Međunarodni festival Wild Beauty Art održava se od 16. jula do 13. avgusta sa sloganom One for All, All for One, i predstavlja tačku spajanja tri važne grane Crne Gore: kulturu, ekologiju i turizam. Festival Wild Beauty Art se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, uz generalno sponzorstvo kompanije One, dok su realizaciju festivala podržali partneri i prijatelji festivala Turistička organizacija Žabljak, Ministarstvo kulture i medija, Opština Žabljak, Nacionalni park Durmitor, Yamaha i Euro-Unit, Ambasade Austrije i Njemačke, Univerzitet Crne Gore i drugi.


Foto: Dejan Dajković

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − fifteen =