Književne večeri i koncerti inostranih i domaćih autora i izvođača u julu u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta

Julski program Podgoričkog kulturnog ljeta biće ispunjen raznovrsnim i kvalitetnim književnim i muzičkim sadržajima inostranih i domaćih autora i izvođača.

U subotu, 1. jula, u 11 časova, u Podgoričkoj knjižari 3 (Trg Nikole Kovačevića 5), biće održana Radionica lijepog pisanja, a u neđelju, 2. jula, počinje Osmo izdanje City Groove festivala. Do 4. jula, na dvije bine – na otvorenim terenima Bemax arene i u Kolektoru, ljubitelji kvalitetnog zvuka uživaće u nastupima jednog od najpoznatijih svjetskih izvođača Zucchera, i najboljeg regionalnog benda – Parnog Valjka, a oni koji preferiraju elektronski zvuk uživaće u nastupu DJ Lehara, kao i domaćih producenata Bube i Lerra b2b. Svaku festivalsku noć otvoriće domaći bendovi – Kukavice, Milky Wave, Prizma… 

U utorak, 4. jula, u 20 časova, u Galeriji Art, biće upriličena izložba fotografija istaknutog crnogorskog fotografa Voja Radonjića – “Očaravajuća lakoća fotografisanja”, a iste noći u istom terminu, u Podgoričkoj knjižari 1, u Ulici Slobode, biće održana promocija knjige “Andro Nikac od mora”, autorke Kristine Radojičić.

Radionica “Nacrtaj omiljeni lik iz priče”, biće održana 6. jula, u 11 časova, u Podgoričkoj knjižari 2 (ul. Serdara Jola Piletića), a za vikend, 8. i 9. jula, na Ljetnjoj sceni u Staroj varoši, biće izvedene dvije predstave za đecu – “Ne žuri, stoj! Čuvaj glavu druže moj!”, Malog ateljea Arlekin, i lutkarska “Crvenkapa i vuk”. 

Poneđeljak i utorak, 10. i 11. jul, obilježiće dvije zanimljive književne večeri: promocija knjige “Dobro jutro, džezerke”, autorke Jasne Jovićević i “Projekat očuvanja pomorske arheologije Crne Gore – Rekognosciranje kopnenog i podvodnog predjela Bara”, čije su urednice Lucy Blue, Athena Trakadas i Petra Zdravković. Obje promocije zakazane su u 21 čas u dvorištu Galerije “Risto Stijović”.

U srijedu, 12. jula, u 21 čas, u Njegoševom parku, u saradnji italijanske ambasade u CG i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, biće prikazan film “I cacciatori del cielo”, reditelja Maria Vitalea.

Popularni hrvatski elektro-akustik pop bend Detour, nastupiće 17. jula u Centru kulturnih zbivanja “Ribnica”, dok će

promocija zbirke pjesama “Biću dobro” autorke Lejle Kašić biti priređena 18. jula, u 21 čas, u dvorištu Kuslevove kuće. U četvrtak, 20. jula, uslijediće još dvije promocije – knjige “Djetinjstvo u džepu”, autorke Aleksandre Vujisić, u Podgoričkoj knjižari 3 (Trg Nikole Kovačevića 5), i knjige o kompozitoru, dirigentu i pijanisti Aleksandru S. Vujiću, u Sali Marko Miljanov Biblioteke “Radosav Ljumović”.

Julski program Podgoričkog kulturnog ljeta zaokružiće izvanredni koncerti: u saradnji austrijske ambasade u Crnoj Gori, Evropske kuće i Sekretarijata za kulturu i sport, 19. jula, u 20 časova, biće priređen koncert Jakoba Steinkelnera, dok će

najaktuelniji srpski rok duo – Buč Kesidi, nastupiti  20. jula. U petak 21. jula, bend Divanhana, prirediće koncert na Ljetnjoj sceni u Staroj varoši.

U utorak, 25. jula, u 21 čas, u Njegoševom parku, biće upriličen koncert trija Marka Simovića, dok će 27. jula, u 21 čas, takođe u Njegoševom parku, koncert prirediti profesori Muzičke škole “Andre Navara”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − 1 =