Književni časopis October Hill Magazine iz Njujorka – Objavljena priča „Odlazak“ Dragane Kršenković Brković


Književni časopis October Hill Magazine iz Njujorka u svom novom broju (Proljeće 2023), objavio je priču „Odlazak“ (Leaving) književnice Dragane Kršenković Brković.

Priču „Odlazak“ na engleski jezik su preveli Aleksandra Nikčević Batrićević i Peter  Stonelake.  

October Hill Magazine je književni časopis koji izlazi četiri puta godišnje. Osnivač i glavni urednik je američki pjesnik i novelista Richard Merli.

Pažnja uređivačkog tima usmjerena je na savremenu američku i međunarodnu književnu scenu. Časopis prati i objavljuje kratke priče, poeziju i fotografije/ilustracije.

“Mi čvrsto vjerujemo u značaj objavljivanja onog što je najbolje u savremenoj književnosti i vizuelnoj umjetnosti (…) Nikada nije bilo važnije nego što je danas da se umjetnicima pruži platforma i glas da izraze svoju kreativnost“, ističu iz October Hill Magazine.

Dragana Kršenković Brković je autorka romana Dva talasa, Atelanska igra, Izgubljeni pečat, zbirki pripovjedaka Vatra u Aleksandriji, Gospodarska palata, književnih studija Poetika prolaznosti i Fragmenti i knjiga bajki. Bila je gošća mnogih rezidencijalnih programa za književnice/ke i dobitnica je stipendija raznih organizacija, uključujući Apexart (Njujork), Art OMI (Njujork), KulturKontakt Austria (Beč), Pecs Writers Program (Pečuj), Hubert H. Humphrey Fellowship Program (Kalifornija i Vašington DC), OeAD-GmbH (Grac), UNESCO (Rodos), Goethe-Institut (Minhen), Internationale Jugendbibliothek (Minhen), Bologna Book Fair (Bolonja), Međunarodno bijenale ilustracija /BIB/ (Bratislava), itd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 4 =