“Ko se boji Virdžinije Vulf?” u Zetskom domu


Predstava „Ko se boji Virdžinije Vulf?“, koju je prema tekstu Edvarda Olbija režirao Paolo Mađeli, biće izvedena sjutra u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” s početkom u 20 časova.

Uloge tumače: Ana Vujošević, Dejan Ivanić, Ana Vučković i Miloš Pejović.

“Ko se boji Virdžinije Vulf?”, komad koji već pola vijeka s lakoćom osvaja pozorišnu i filmsku publiku, ogleda se u humornim elementima crne, mračne, divlje komedije, ali s elementima i melodrame, tragedije, slapstika pa i satire, te teatarski proziva i poziva na propitivanje društvenih konvencija na originalan i snažan način koji ovu dramu svrstava u antologijska ostvarenja svjetske dramske literature”, zapisala je, između ostalog, dramaturškinja Željka Udovičić – Pleština.

Uz režiju, Paolo Mađeli potpisuje kostimografiju s Linom Leković, kao i dizajn svjetla s Milijem Malovićem i Danilom Malovićem. Za dramaturgiju je takođe bila zadužena Stela Mišković, scenografi su Lorenco Banci i Marko Petrović – Njegoš, kompozitor Ljupče Konstantinov, a asistenti režije Hana Rastoder i Milo Vučinić.

Autorka prevoda je Željka Udovičić – Pleština.

Ulaznice su i dalje u prodaji na Biljetarnici Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”, a informacije su dostupne putem telefona 067 428 655.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight + 14 =