Kolašin – 4. međunarodni festival karikatureU subotu, 20 jula 2019. godine, u Centru za kulturu u Kolašinu, biće otvoren 4. međunarodni festival karikature.

Na raspisani kunkurs 4. međunarodnog festivala karikature Kolašin 2019., prijavio se rekordan broj učesnika, njih 220 iz 53 zemlje sa ukupno 805 radova.

Organizator festivala se potrudio da žiri na vrijeme pregleda sve radove i donese odluku o nagrađenim radovima, kao i onima koji će se prvog dana festivala naći na izložbi koja će biti postavljena u Centru za kulturu.

Žiri u sastavu: Luka Lagator, predśednik i članovi Darko Drljević, organizator festivala, Željko Čabarkapa, Radojica Bulatović i Boris Bato Dragojević, odista nijesu imali lak posao da od velikog broja izuzetno kvalitetnih radova, odaberu one najbolje.Odluka žirija je sljedeća:

1. Miljan Obrenić, Crna Gora, 51 poen

2. Nima Shahmiri, Iran, 47 poena

3. Milenko Kosanović, Srbija, 34 poena

Dodijeljeno je i 10 specijalnih nagrada.


Prvog dana festivala, poslije svečanog otvaranja festivala i dodjele nagrada, biće otvorena izložba najboljih 50 radova. Program će voditi Dragan Mitov Đurović, a učestvovaće u programu Marinko Pavićević i Milanka Aranitović-Papović.

Druge večeri će biti promovisana nedavno štampana monografija Darka Drljevića. Govoriće o monografiji  izdavač knjige Danilo Ivezić, Luka Lagator, Radojica Bulatović i Darko Drljević.