Komun@ – Izašla iz štampe knjiga aforizama „Bez prava žalbe“

U izdanju časopisa Komun@ upravo je izašla iz štampe dvanaesta po redu knjiga i to knjiga aforizama „Bez prava žalbe“, autora Radojice Grbe.

Inače, Radojica Grba publicista, aforističar, dječiji pjesnik javnosti se na referentan način predstavio svojom prvom knjigom aforizama „Šta li je iznad popadije?“. 

Recezent Grbine knjige Bez prava žalbe, kulturolog i publicista mr Željko Rutović u povodu ovog izdanja zapisao je između ostalog: „Grbin aforizam je suvi žig od lucidne riječi koji se prepoznaje i kao takav ostaje snažnim otporom svakoj banalnosti, provincijalizmu, površnosti, destruktivnosti, primitizmu, arognaciji, etičkoj posrnulosti, moći bez utemeljenja i znanja… Grbino satirično umotvorstvo prirodni je saveznih horizonta slobode i kritičkog mišljenja koje riječima očarava i proširenu izoštrenu stvarnost aforizmom besprekorno dočarava“.

Programski odbor Komune u okviru njene izdavačke produkcije najavio je za tekuću godinu nova izdanja iz široke žanrovske palete čime se ova neprofitna kuća sa razlogom prepoznaje u domaćoj a i u regionalnoj javnosti čiji su autori zastupljeni u Komuninoj izdavačkoj ediciji. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 − three =