Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra “CSOmbrero”


Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra “CSOmbrero”, na kojem će se predstaviti kao solista gitarista Danijel Cerović, pod dirigentskom upravom Migel Romea, održaće se u petak, 22. marta, na Velikoj sceni, sa početkom u 20 sati. Na programu je Koncert za gitaru Manuela Ponsea i svite iz Trorogog šešira, Manuela del Falja.

Cijena karte je 10e, dok je za đake i penzionere 7e. Biletarnica je otvorena radnim danima od 9 do 15 sati, dok je za rezervacije i informacije dostupan broj 068 004 900.

DANIJEL CEROVIĆ́ jedan je od vodećih crnogorskih izvođača iz domena klasične muzike sa intezivnom međunarodnom koncertnom karijerom. Ostvario je nekoliko stotina nastupa kao solista i član kamernih ansambala na prestižnim međunarodnim festivalima, koncertnim serijama, turnejama u Argentini, SAD-u, Kanadi, Kini, Južnoj Koreji, Rusiji, Francuskoj, Italiji, Crnoj Gori, Srbiji, Bugarskoj, Turskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Grčkoj, Njemačkoj, Holandiji, Španiji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Luksemburgu, Portugalu, Belgiji i Poljskoj. Kao solista i kao član Crnogorskog dua gitara, nastupao je sa: Crnogorskim simfonijskim orkestrom, Daejon simfonijskim orkestrom (Koreja), Šenjang simfonijskim orkestrom (Kina), Orkestrom “Mossani Strings” (Holandija), sa kvartetom “Rubikon” (Srbija), kao i “Camerata” kvartetom (Poljska). 

Ostvario je trajne snimke – CD s muzikom Skarlatija, Sora i Đulijanija – kao solista, a kao član “Amarilli” dua sa mecosopranom Amandom Stojović, – CD sa muzikom za glas i gitaru i CD muzike za dvije gitare sa Goranom Krivokapićem u izdanju Muzičkog Centra Crne Gore. Kao član Crnogorskog dua gitara sa Goranom Krivokapićem, transkribovao je i snimio 6 Bahovih engleskih svita na dva CD-a za NAXOS Records. Oba izdanja su dobila izuzetne kritike od vodećih svjetskih magazina i portala za klasičnu muziku. 

Danijel Cerović redovno predaje na majstorskim kursevima u zemlji i inostranstvu, a studenti iz njegove klase osvajaju visoka priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima za gitaru, te sa uspjehom predstavljaju Muzičku akademiju na koncertnim podijumima. 

Vanredni je profesor na Muzičkoj akademiji na Cetinju i gostujući predavač na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. 

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača žica za gitaru, francuska kompanija SAVAREZ, 2014. godine, uvrstila ga je na listu uglednih umjetnika iz čitavog svijeta koji ekskluzivno sviraju na njihovim žicama. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × four =