Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra “ENNIO MORRICONE”

U petak 10.09.2021. godine sa početkom u 20-00 h u velikoj sali Centra za kulturu  u Tivtu biće održan koncert crnogorskog simfonijskog orkestra “ENNIO MORRICONE”.

 Nakon ljetnje pauze, Crnogorski simfonijski orkestar će imati dva nastupa.
Prvi koncert biće u petak, 10. septembra sa početkom u 20 časova u Centru za kulturu u Tivtu, u okviru petog Tivat World Music Festivala.
  Drugi koncert biće održan u Podgorici, u utorak 14. septembra sa početkom u 22h, na platou Muzičkog centra Crne Gore i Crnogorske kinoteke, u okviru festivala FIAT.
 Orkestrom će rukovoditi maestro Iker Sančez Silva, istaknuti španski dirigent mlađe generacije, koji je međunarodnu karijeru gradio nastupajući s Bostonskim simfonijskim orkestrom, Kraljevskom filharmonijom Liverpula, BBC filharmonijom i dr.
Program predstavlja svojevrsni omaž Eniju Morikoneu (1928-2020), jednom od najznačajnijih kompozitora filmske muzike svih vremena, čiji opus čini više od 500 filmova i TV serija. Tako će publika u Tivtu, a potom i u Podgorici, biti u prilici da čuje najpoznatije melodije iz nekoliko filmova poput: „Dobar, loš, zao“ „Misija“, „Bioskop Paradizo“, „Poslednji Mohikanac“, „Dragulj sa Nila“ i dr.
 Solisti na koncertu biće: Branislava Podrumac (glas), Nadica Ristikj-Simović (oboa), Hristijan Rajkovski (tuba), Slađana Mijović (violina) i Marija Đurđević-Ilić (flauta).
Izvedbu Crnogorskog simfonijskog orkestra pratiće inserti iz odabranih naslova koje je pripremila Crnogorska kinoteka.

Ulaz slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen + sixteen =