Koncert grupe “Vatra” 30.maja u KIC-u


Regionalno popularan hrvatski pop – rok sastav “Vatra” premijerno će u organizaciji KIC-a “Budo Tomović” nastupiti na velikoj sceni KIC-a u poneđeljak, 30.maja, u 20 sati.

U okviru akustične verzije nastupa, jedan od najpoznatijih rok bendova izvodiće nove pjesme, ali i svoje brojne poznate hitove. Gost koncerta je podgorička grupa Neon.

Sastav je osnovan 1999. godine u Virovitici. Veliku inspiraciju imaju u brit popu. Godine 1999. potpisuju ugovor za izdavačku kuću “Jabukaton” i izdaju prvi album “Između nas”. Producent tog i budućih albuma “Vatre” je Denis Mujadžić – Denyken, kojeg sastav često ističe i kao dodatnog člana, a album je zapažen po nekoliko uspješnih singlova. Na novinarskoj rok nagradi “Crni mačak” 2000. godine ovim prvijencem bili su nominovani u kategoriji za nadu godine. Na promotivnoj turneji koja je uslijedila “Vatra” je odsvirala približno stotinu koncerata po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, te se tako već na samom početku profilisao kao sastav koji se najbolje dokazuje na sceni. U dosadašnjoj karijeri osvojili su mnogobrojne nagrade. Tokom posljednje dvije godine dovršili su novi studijski album koji treba da bude objavljen do kraja ove godine. Objavili su pet singlova: „Sva naša ljeta”, „Carstvo sunca“, „Vidi kako se smiješ“, „Nova godina nije se dogodila“ i „Rum na usnama“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − 13 =