Koncert Kamernog ansambla Crnogorskog simfonijskog orkestra


U petak, 4. februara sa početkom u 20 časova u Velikoj sali Muzičkog centra Crne Gore će nastupiti Kamerni ansambli Crnogorskog simfonijskog orkestra. Pod upravom gostujućeg šefa-dirigenta Mladena Tarbuka na koncertu će kao solisti nastupiti članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra: hornistkinje Ana Abramović i Maša Tulić; violončelisti Vladimir Drobnjak i Ana Zakrajšek i Aleksandar Arsić koji će svirati na baroknoj trubi.

Nakon savremenog djela koje je komponovao Mladen Tarbuk “Sebastian u snu” biće izvedene tri kompozicije iz perioda baroka od kojih je prvi “Koncert u g-molu za dva violončela i gudače” Antonija Vivaldija – italijanskog kompozitora kojije odigrao presudnu ulogu u formiranju žanra baroknog solističkog koncerta.  Nakon Vivaldijevog djela slijedi “Koncert za dvije horne, gudače i kontinuo u D-duru” njemačkog kompozitora Georga Filipa Telemana, jednog od najproduktivnijih autora u istoriji muzike čiji opus broji preko 6500 djela. Poslednji u nizu baroknih ostvarenja je “Koncert u D-duru za trubu, gudače i kontinuo” Đuzepea Torelija i na kraju treća svita za gudače “Drevne melodije i plesovi”, Otorina Respigija, italijanskog kompozitora XX vijeka.

U Kamernoj sali Muzičkog centra Crne Gore sa početkom u 19,30 biće upriličeni  “Razgovori pred koncert” koje će voditi maestro Mladen Tarbuk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 − 4 =