Koncert Nade Kolundžije u “Zetskom domu”


Koncert Nade Kolundžije, jedne od najznačajnijih pijanistkinja današnjice, biće održan u nedjelju, 26. februara u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ s početkom u 20 sati.

Na programu su djela Nasa, Feldhausa, Vrebalove, Kagela, Brauna i Raičkovića.

Nada Kolundžija je pasionirani izvođač savremene muzike. Njeni solistički nastupi osobeni su po imaginativnim programima i visoko ocijenjenim interpretacijama. Nastupe je obogatila sviranjem prepariranog klavira, klavira igračke, snimljenim zvučnim matricama, višemedijskim konceptima i četvrt stepenom muzikom za dva klavira, uz veliki broj premijernih izvođenja.

Održala je preko hiljadu koncerata u Evropi, Aziji i Americi, a njeno ime se nalazi u leksikonu značajnih ljudi Srbije u izdanju internacionalne izdavačke kuće Oxford book. Bila je saradnica i gošća muzičarka Les AMIS ansambla iz Toronta. Članica je Ansambla za drugu novu muziku.

Sarađivala je sa velikim brojem domaćih i inostranih muzičara i kompozitora i gostovala na brojnim festivalima. Paralelno sa solističkim nastupima, dugi niz godina nastupa sa svojim bratom Jovanom Kolundžijom, violinistom internacionalne karijere. Dobitnica je najznačajnijih nagrada u svojoj zemlji i svijetu.

Ulaz na koncert je slobodan.

PROGRAM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 − 7 =