Koncert najboljih učenika ŠOSMO Vida Matjan na Svjetski dan muzike


Međunarodni festival KotorArt Don Brankovi dani muzike, u okviru tradicionalnog serijala KotorArt talenti, organizuje koncert najboljih učenika Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” iz Kotora. Koncert će se održati u srijedu, 21. juna na Svjetski dan muzike, kao svojevrsni predtakt Festivala, u koncertnoj dvorani muzičke škole, Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 20 časova.

Na koncertu će nastupiti najuspješniji učenici osnovne i srednje škole: Anna Potapova (flauta) iz klase Angele MijuškovićDunja Dabić (violina) iz klase Dušice KordićNikolina Dževerdanović, Josip Belan i Ksenija Kovačević (gitare), iz klasa Romea Lukšića, Mirele Mudreše i Davida MartonaPetra Marković (horna) iz klase Daria KrivokapićaArsenije Surovikin i Marko Medojević (harmonike) iz klase Gorana Ševaljevića, Ana Vulović (klarinet) iz klase Damjana Begovića, Lara Pavićević (solo pjevanje) iz klase Nataše PavlovićVjera Radulović i Anja Miljenović (violine) iz klase Mileve Krivokapić, Marija Zečević (klavir) iz klase Ane Mihaljević kao i Dora Štampoić (solo pjevanje) iz klase Milice Milanović.

Klavirski saradnici na koncertu su Renata Kraljević, Nikola Vukčević i Radovan Jovanović.

Saradnja muzičke škole i Festivala, na obostrano zadovoljstvo, datira još od samog nastanka KotorArta. Zahvalni smo na dobroj i uspješnoj višedecenijskoj saradnji, zahvaljujući kojoj su realizovani brojni koncerti. Festival je uvijek s naročitom pažnjom brinuo o mladim talentima, koji imaju posebno mjesto na širokoj lepezi festivalskog programa. Sjutrašnjim koncertom, uz mlade nade naše muzičke scene, na simboličan način ćemo obilježiti dan koji se proslavlja širom svjeta, Svjetski dan muzike.  – izjavili su iz PR službe festivala.  

Serijal KotorArt talenti ove godine je podržan od strane agencije za luksuzne nekretnine, Montenegro Sotheby’s Realty, dugogodišnjeg i važnog prijatelja i poslovnog partnera Festivala. U okviru serijala, pored sjutrašnjeg koncerta, tokom festivala, organizuje se i koncert najboljih studenata Muzičke akademije sa Cetinja, solistički koncerti violinistkinje Dee Nicaj i violončeliste Sari Šaćirija, kao i Forum mladih umjetnika.

Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o planiranim programima mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 1 =