Koncert povodom Dana studenata


U univerzitetskom sportsko – kulturnom centru, nakon dvije godine pauze,  organizuje se najveći muzički događaj u zemlji!

 Prvi događaj će biti organizovan povodom Dana studenata –13.aprila. Na koncertu će nastupiti izvođači obožavani i od strane studenata, ali i od strane ljubitelja kvalitetne muzike svih uzrasta: Marko Šelić, u svijetu hip-hopa poznatiji kao Marčelo, jedan je od najcjenjenijih srpskih repera koji već duže od decenije ne prestaje da oduševljava publiku svojim maestralnim tekstovima;  zatim hrvatska elektropop grupa- tajanstveni maskirani sastav Nipplepeople, koji je razdrmao region svojom zaraznom elektronikom- idealnim spojem zvuka 80-ih i modernog dens elektronskog pravca; iz Hrvatske dolazi još jedno vrlo cijenjeno ime na regionalnoj muzičkoj sceni- Zvonimir Husnjak poznatiji kao Z++, koji od svog pojavljivanja niže samo hitove, te uspješno koketira sa žanrovima i napreduje svakim novim izdanjem; i poslednji, ali ne i najmanje važan- domaći sastav Parampaščad, alternativna rok grupa koja polako ali sigurno osvaja region.

Early bird karte, po cijeni od 7 EUR su rasprodate velikom brzinom, pa sada se karte mogu kupiti po cijeni od 10 EUR, a na dan održavanja koncerta 13 EUR.  Uz kartu, na ulazu će svakog posjetioca čekati poklon – piće dobrodošlice.

Prodajna mjesta su dvorana Univerziteta (Univerzitetski sportsko – kulturni centar) u terminu 09-20h, prostorije Radija Krš (CKZ Ribnica) 09-17hTien Caffe (trg Svetog Petra Cetinjskog) 09-23h.

Organizatori ovog spektakularnog događaja i sponzori koji su omogućili njegovu realizaciju su: Studentski kulturni centar i Studentski radio KRŠ, zajedno sa partnerom Nikšićko Pivo, i uz podršku Univerzitetskog sportsko – kulturnog centra, Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, Portala za mlade Makanje, Radio i televizije Crne GorePrve TV.

Studentski kulturni centar Podgorica teži stvaranju novog okvira za izražavanje kulturne produkcije i stvaranju kulturne politike posebno usmjerene na studentsku i mlađu populaciju, kao i na nezavisnu kulturnu scenu. Ciljevi djelovanja su programsko i prostorno ujedinjenje postojećih studentskih aktivnosti u umjetnosti i kulturi, jačanje studentske kulturne produkcije, promocija kulture s ciljem većeg uključivanja studenata u kulturne manifestacije i edukacija iz područja kulture i umjetnosti. U prethodnom periodu preduzete su brojne aktivnosti ka realizaciji ovih ciljeva; 2019. godine organizovan je projekat The Univercity– zajednički projekat KRŠ Produkcije i Studentskog kulturnog centra. Povodom međunarodnog dana studenata, prvi event projekta The Univercity, imao je čast predstaviti crnogorskoj publici dva velikana iz svijeta tehno muzike – Josh Wink-a i Steve Rachmad-a. Već naredne godine, jedan od najpopularnijih klubova na planeti – berlinski Watergate Club posjetio je Podgoricu sa svoja 4 (ČETIRI!) rezidenta MINCO, Kristin Velvet, Sebo K i Hyenah. Takođe su, zahvaljujući lijepom vremenu, organizovane projekcije filmova kao i studentski filmski festivali,a ne smijemo zaboraviti ni sada već kultni studentski piknik, na otvorenom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 5 =