Koncert regionalno popularnog dua Buč Kesidi na Trgu nezavisnosti


Buč Kesidi, ljevoruki indi rokenrol elektro disko duo iz Pančeva, koji čine Luka Racić na gitari i Zoran Zarubica za bubnjevima, nastupiće 20. jula, na Trgu nezavisnosti u Podgorici, u 21 čas.

Singlovima i velikim regionalnim samostalnim koncertima, trenutno najavljuju treći album koji se očekuje krajem 2023. Taj album dolazi nakon albuma “Euforija” iz 2019. i pratećeg koncertnog filma „Euforija uživo” iz 2020. Album „Euforija” priznat je od strane publike, muzičkih portala i kritičara kao što su Žikica Simić, Petar Janjatović, Srđan Strajnić kao najbolji domaći album u 2019, i nominovan za nagradu najbolji nezavisni evropski album godine. Bend iza sebe ima debi album “Posesivno-ospulsivni hospul” koji prati pet popularnih singlova i video spotova i dugogodišnji niz koncerata po regionalnim klubovima i festivalima, među kojima su i Main Stage EXIT festivala, glavna bina Arsenal Festa i Belgrade Beer Fest.

U julu 2021, nakon više od godinu dana koncertne pauze, Buč Kesidi je pred više od 10 000 ljudi nastupio na Main Stage-u EXIT Festivala u Novom Sadu. Time se nastavlja regionalna turneja na kojoj koncertno promovišu album „Euforija”, koja nakon EXIT-a uključuje nastupe na Lovefest-u, OK Fest-u, u Sarajevu, Splitu, Skoplju, kao i rasprodate samostalne koncerte u Novom Sadu, Podgorici, u Beogradu (na Kalemegdanu) i pet rasprodatih koncerata u Zagrebu.
Bend trenutno promoviše singlove „Curimo po asfaltu”, „Skupi snagu” i „Trebaš mi”, koji najavljuju treći album, i sprema najveći samostalni koncert do sada, na beogradskom stadionu Tašmajdan.

Koncert dua Buč Kesidi dio je bogatog i raznovrsnog programa Podgoričkog kulturnog ljeta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × three =