Koncert umjetničke muzike u Lipskoj pećini

 

Muzicka skola Vida Matjan Kotor

 
 

Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” iz Kotora, zajedno sa AD “Luka Kotor” organizovaće koncert umjetničke muzike u Lipskoj pećini.

Koncert će biti upriličen povodom obilježavanja decenije obnove crnogorske nezavisnosti, pod sloganom “Zvuci Lipske pećine”, 20. maja u 20h.

 

Lipska pecina

 

“Zadovoljstvo mi je što kotorska muzička škola povodom ovako značajnog jubileja može dati svoj doprinos. Ovo će biti jedinstven pečat u lepezi događaja koji se organizuju u čast desetogodišnjice crnogorske nezavisnosti, iz tog razloga što je ovo prvi put da se u ovakvom ambijentu organizuje koncert umjetničke muzike. Na ovom koncertu učenici ŠOSMO “Vida Matjan” iz Kotora će još jednom pokazati spremnost, i svoj entuzijazam i kvalitet pretočiti u četrdesetak minuta auditivnog i vizuelnog ugođaja”, izjavila je Laura Jovanović, direktorica ŠOSMO “Vida Matjan iz Kotora.

“”Luka Kotor” AD, kao međunarodno priznati kruzing brend, kvalitetom svojih usluga i profesionalnošću predstavlja jedan od značajnih privrednih subjekata u Crnoj Gori. Pored konstantnog rasta i usavršavanja uspješno njeguje kulturološke i multinacionalne vrijednosti destinacije. Društveno odgovornim poslovanjem i djelovanjem podržava vrijednost i potencijal nacionalnog karaktera. Lipska pećina je jedini speleološki objekat kod nas koji kao takav predstavlja svojevrsnu atrakciju turistima koji dolaze u Kotor kruzerima. Povezanost morem sa Mediteranom, a time i čitavim svijetom “Luka Kotor” AD afirfmišući takozvanu “crnogorsku turu” daje značaj Cetinju kao staroj prijestonici i njenom istorijskom značaju. Kroz muziku djece i profesora iz kotorske muzičke škole “Vida Matjan” u spektakularnom ambijentu kakav je Lipska pećina, i potencijal međunarodnog karaktera kakav je “Luka Kotor” AD na originalan i senzacionalan način dajemo podršku proslavi jubileja Dana Nezavisnosti Crne Gore”, kazala je Maja Danilović, marketing menadžer u Luci Kotor.

Podsjećamo da je ovaj projekat organizovan u sklopu kotorske koncertne sezone, tokom koje je organizovano već 50 koncerata i radionica, kako domaćih, tako i inostranih umjetnika.

Kotorska koncertna sezona je projekat nastao kolaboracijom ŠOSMO “Vida Matjan” iz Kotora i Međunarodnog festivala KotorArt.