Koncertom Damira Urbana na Trgu nezavisnosti, završeno 23. izdanje Podgoričkog kulturnog ljeta

Scene kišne septembarske večeri, uz ples kabanica i kišobrana na Trgu nezavisnosti, ostaće dugo u sjećanju Podgoričanima, koji su iskoristili jedinstvenu priliku da završnicu ovogodišnjeg “Podgoričkog kulturnog ljeta”, obilježe vanvremenskim hitovima legendarnog Damira Urbana.

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, još jednom je potvrdio da je, manifestacijom koja je održana 23. put, istinski oživio viziju Podgorice kao centra raznovrsnih kulturnih zbivanja.

Trg nezavisnosti sinoć je odzvanjao melodijama najpoznatijih Urbanovih pjesama: “Budi moja voda”, “Sama”, “Mjesto za mene”.

Nakon prvog koncerta pred podgoričkom publikom, poznati hrvatski izvođač primijetio je da brojni Podgoričani putuju na njegove koncerte gdje god oni bili, od Maribora do Skoplja.

“To mi je divno znat’. Budući da nas vrijeme nije poslužilo, mislim da je ovo bio čudesan događaj”, izjavio je Urban. Izrazio je veliko zadovoljstvo i organizacijom koncerta:

“Ljudi koji ovo organizuju, nastoje da ovakvim događajem prikažu grad i državu u najboljem svjetlu”.

Zadovoljni su bili i vjerni posjetioci “Podgoričkog kulturnog ljeta”: “Ovo je sjajno. Na svjetskom nivou u Podgorici. Urban za urbani narod, što bi se reklo. Cijelo ovo ljeto bilo je sadržajno, i odlično je što se ovako završilo. Svaka čast na organizaciji”, kazao je jedan od sugrađana.

Podsjetimo da je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, prethodna četiri mjeseca, organizovao preko 70 književnih, muzičkih, filmskih i pozorišnih programa, kao i programa iz oblasti vizuelnih umjetnosti. Cilj je bio da se kroz raznovrsne sadržaje oživi, oplemeni i poveže svaki gradski prostor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 + 7 =