Konkurs za festival “Stare note – novi zvuci” otvoren do kraja decembra


Do kraja decembra traje konkurs KIC-a “Budo Tomović” za učešće na Petom festivalu crnogorske narodne pjesme “Stare note – novi zvuci”, koji će biti održan 24. i 25. marta 2022. godine.

“Srce kultutre grada” poziva zainteresovane vokalne umjetnike i interpretatore narodne muzike da se prijave.

Podśetimo, konkurs za dvije festivalske večeri otvoren je 11. oktobra, a prijave se šalju na e-mail umjetničkog direktora festivala Aleksandra Saše Magovčevića: aleksandarmagovcevic@gmail.com Putem istog mejla mogu se dobiti i sve dodatne informacije ili pojašnjenja.

Selekciju izvođača i pjesama obaviće stručna komisija koju će činiti članovi muzičkog sektora KIC-a.

Nakon četiri, vrlo uspješna i od publike odlično ispraćena festivala, KIC “Budo Tomović” će i sljedeće godine zadržati isti, dvovečernji koncept. Učesnici prve festivalske noći biće neafirmisani vokalni interpretatori koji će uz pratnju narodnog orkestra i hora, izvoditi tradicionalne, poznate crnogorske pjesme. Na petom festivalu, KIC je odlučio da godine starosti nijesu ograničavajuće za učešće.
Drugo veče festivala biće veče novih, autorskih pjesama, pisanih u duhu
tradicionalnog crnogorskog melosa. Poznati umjetnici mogu predstaviti pjesme koje ne smiju biti ranije zvanično objavljenje na nekom od nosača zvuka. Ako se radi o pjesmama koje su nastale u ranijem periodu, uslov je da nijesu imale višestruku promociju u medijima.

JU KIC “Budo Tomović” je zadovoljan dosadašnjim odzivom pjevača, ali poziva i druge zainteresovane da se prijave do 31. decembra.

Takođe, u toj prestižnoj instituciji kulture ponosni su što iz godine u godinu raste umjetnički kvalitet festivala ali i njegov društveni značaj, jer vjeruju, da festival “Stare note – novi zvuci” daje veliki doprinos u: promociji crnogorske muzičke baštine, izvorne muzike i tradicionalnog zvuka, ali i afirmaciji novih pjevača i pjesama. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × four =