Konkurs za Književnu nagradu „Dragan Radulović“ za 2022. godinu


           POZIV POJEDNCIMA, INSTITUCIJAMA I ORGANIZACIJAMA

JAVNI KONKURS

ZA KNJIŽEVNU NAGRADU „DRAGAN RADULOVIĆ“ ZA 2022. GODINU

Obavještavamo javnost da je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, shodno Odluci o ustanovljavanju Književne nagrade „Dragan Radulović“ („Sl. list CG – opštinski propisi“ br. 26/21) za knjigu koja je kao izuzetno ostvarenje u oblasti književnog stvaralaštva za djecu i mlade objavljena u prethodnoj godini, otvorio Konkurs za Književnu nagradu „Dragan Radulović“ za 2022. godinu.

Konkurs je otvoren od 20. januara do 4. marta 2023. godine. Poziv je objavljen na veb-sajtu Glavnog grada www.podgorica.me, u Dnevnom listu Pobjeda i na nalozima Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica i Manifestacije „Dani Dragana Radulovića“ na društvenim mrežama.

Nagrada se dodjeljuje književniku/ci iz Crne Gore i regionalnim autorima kao javno priznanje za knjigu koja predstavlja izuzetno ostvarenje u oblasti književnog stvaralaštva za djecu i mlade i koja je objavljena u 2022. godini. Nagrada se dodjeljuje samo originalnim djelima nespornih umjetničkih i pedagoških dometa.

U godini u kojoj se dodjeljuje mogu se dodijeliti najviše tri nagrade.

Nagrada se sastoji od plakete, statue i novčanog iznosa.

Novčani dio Nagrade iznosi tri prosječne zarade u Crnoj Gori.

USLOVI KONKURSA:

  • Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju organizacije, institucije i pojedinci.
  • Prijedlozi za Nagradu dostavljaju se neposredno ili poštom. Obrazac za prijavu prijedloga možete preuzeti na sajtu  Glavnog grada – Oglasni dio.
  • Uz Obrazac za prijavu prijedloga treba priložiti i po 7 primjeraka knjige, kao i obrazloženje i dokumentaciju na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata. Dokumentaciju je neophodno dostaviti i u elektronskoj formi (na usb-u, cd-u ili dvd-u, u sadržaju istovjetnom štampanom primjerku, sa svim prilozima).
  • Prijedlog za Nagradu sa pratećom dokumentacijom dostavlja se nadležnom organu uprave Glavnog grada za poslove kulture neposredno ili putem pošte na adresu: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice, Ul. Marka Miljanova br. 4, sa napomenom: Javni konkurs za književnu nagradu „Dragan Radulović” za 2022. godinu.

Nagrada će biti uručena na svečanom otvaranju Manifestacije „Dani Dragana Radulovića“ 27. aprila 2023. godine u Velikoj sali KIC „Budo Tomović“, sa početkom u 11 sati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, na telefon +382 20 225 144 i +382 20 225 168, kao i na e-mail sekretarijat.kultura.sport@podgorica.me


FORMULAR ZA PRIJAVU PRIJEDLOGA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × one =