Konstantina Bezijanija i Marinko Ćulafić pośetili Ulcinj


Na poziv Opštine Ulcinj, predsjednica Odbora za nacionalne manjine u Republici Albaniji gđa. Konstantina Bezijani u pratnji predstavnika crnogorske manjine g. Marinka Ćulafića učestvovala je u svečanom programu održanom povodom „Dana opštine Ulcinj“.

Primio ih je načelnik Kabineta ove opštine g.  Vaso Radović koji je ispratio do kraja aktivnosti.

U svom uvodnom govoru tokom svečane sjednice Skupštine opštine Ulcinj, predsjedavajući Opštinskog vijeća g. Hadži Sulejmimi je poželio dobrodošlicu gđi. Beziani u ime opštine Ulcinj.

Tokom ove sesije u Domu kulture održan je koncert gudačkog orkestra Art centra grada Elbasana pod dirigentskom palicom poznatog dirigenta Blerima Narazanija. Na ovom koncertu su nastupila i dva svjetski poznata albanska tenora Kastriot Tusha i Josif Gjopali, kao i ulcinjski sopran Gjylie Pelingu.

Tokom boravka u Ulcinju, g.  Konstantina Beziani je održala niz sastanaka i razgovora, uključujući sa gradonačelnikom Aleksandrom Dabovićem, poslanicima u crnogorskom parlamentu, bivšim ministrom kulture i aktuelnim generalnim sekretarom DPS-a g.  Aleksandrom  Bogdanovićem, bivšem ministstru za nacionalne manjine g.  Mehmed Zenka, ostalim čelnicima lokalne samouprave, itd.  Predsjednica Odbora nacionalnih manjina u Albaniji sastala se i sa predstavnikom Uprave za dijasporu i imigrante Crne Gore g.  Zoranom Đukanovićem.  Razgovori na ovim sastancima bili su uglavnom fokusirani na razmjenu iskustava u oblasti manjinskih prava.

Đukanović je istakao značaj činjenice da crnogorska manjina po prvi put ima svog predstavnika u Komitetu nacionalnih manjina u Tirani.  Izrazio je želju gđi. Beziani da u bliskoj budućnosti posjeti Podgoricu i sastane se sa generalnim direktorom Uprave za dijasporu Crne Gore g. Seidom Hadžićem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 − 7 =