Kotor – Otvaranje izložbe umjetničkih radova od vune “Sve boje Crne Gore”


Izložba umjetničkih radova od vune “Sve boje Crne Gore” otvara se u utorak 8. oktobra 2019. godine u 20 sati u Crkvi Svetog Pavla u Kotoru.

Sve boje Crne Gore” – naziv je izložbe umjetničkih radova od vune učesnika/ca istoimene međunarodne umjetničke kolonije koja je prošlog ljeta održana u Šavniku. Razni predmeti od vune poput prostornih instalacija, skulptura i upotrebnih predmeta umjetnički su oblikovani i obojeni prirodnim bojama, a za bojenje su korišćeni jasen, breza, brć, orah i lukovina. Izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti i koordinatorka projekta Violeta Vukosavljević. U muzičkom dijelu programa nastupiće harmonikaš Goran Ševaljević.

Učesnici/e kolonije bili su etnolozi/škinje iz Zagreba i Nikšića, profesori/ce i student/kinje sa akademija iz Beograda, Lećea, Trebinja i Podgorice, kao i umjetnici/e iz Holandije, Švedske i Crne Gore.

Organizator je OJU Muzeji” iz Kotora, a koloniju i niz izložbi pod imenom „Sve boje Crne Gore” organizovali su i pomogli Ministarstvo kulture Crne Gore, „Muzeji i galerije” Nikšić, Centar za kulturu Šavnik i Nacionalna turistička organizacija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 + 13 =