Kotor – Promovisana knjiga “Šjor Ante“ autora Liberta Boba Slovinića


Drugi tom trilogije “Herbarijum” autora Liberta Boba Slovinića, knjiga „Šjor Ante“, promovisana je u četvrtak, 19. oktobra 2023. godine, u Multimedijalnoj sali Kulturnog centra u Kotoru, u organizaciji Gradske biblioteke Kotor, JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor.

O knjizi su govorili Marija Starčević i autor.

Na početku promocije Marija Starčević je upoznala prisutne sa veoma, kako je kazala, impresivnom biografijom Liberta Boba Slovinića. Nakon toga, prezentovala je svoja zapažanja o knjizi “Šjor Ante”. “Autor na beletristički način obrađuje duži vremenski period, uključujući ključne istorijske događaje”, kazala je između ostalog Marija Starčević (o zapažanjima više u video zapisu).

Liberto Bobo Slovinić je između ostalog kazao: “To je roman o ocu. Naizgled rabljena tema. Ali sama tema ne čini dobru knjigu. Pa ni dobru sliku ne čini samo tematika. Potrebno je mnogo drugih kvalitetnih činilaca da bi se stvorilo jedno kvalitetno djelo”. Naglasio je da večeras neće imati klasično obraćanje, već će iz knjige pročitati određene izvode. U nastavku su autor i Marija Starčević pročitali izvode iz knjige i tako prisutne upoznali sa sadržajem romana (više u video zapisu).


FRAGMENTARNI VIDEO ZAPIS PROMOCIJE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 5 =