KotorArt akademija


Međunarodni festival KotorArt na ljeto 2022. godine organizuje KotorArt akademiju, čime nastavlja tradiciju majstorskih radionica, koje su činile značajan element programa i na samim počecima Festivala prije dvije decenije.

Stvaranje prilika za usavršavanje i promociju mladih talentovnih muzičara, omogućavanje češćeg koncertnog nastupanja  i sticanje novih iskustava, predstavlja jedan od glavnih ciljeva KotorArta, kada se radi o mladim naraštajima muzičara. Kroz serijal KotorArt talenti, Festival promoviše mlade muzičare, a od ovog ljeta talentovani muzičari imaće prilike i da uče od vrhunskih muzičara na KotorArt akademiji – izjavili su iz PR službe KotorArta.

Četiri majstorske radionice, za violinu, flautu, gitaru i klavir, realizovaće se u festivalskom periodu 2022. godine u Kotoru, u prostorijama Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje Vida Matjan. Profesori ovogodišnje KotorArt akademije biće renomirani umjetnici i pedagozi, violinista Stefan Milenković (24-26. jul), flautista Janoš Balint (27-29. jul), gitarista Petrit Čeku (2-4. avgust) i pijanista Kemal Gekić  (9-11. avgust).

Nakon održanih radionica, izabrani studenti Akademije imaće priliku da nastupe na koncertima na kojima će im se pridružiti i ovi renomirani umjetnici, u okviru ovogodišnjeg KotorArta. Takođe, za najbolje studente planirane su i novčane nagrade i dodatni koncertni angažmani.

Više informacija u vezi sa profesorima KotorArt akademije i prijavom polaznika na neku od majstorskih radionica mogu se pronaći na internet stranici festivala, www.kotorart.me.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten − nine =