KotorArt – Nastup ansambla Akademija BizantinaU partnerstvu sa Ambasadom Italije i Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, nastupiće ansambl Akademija Bizantina (Accademia Bizantina). Koncert će se održati 17. jula u 21h u Bogorodičinoj crkvi na Prčanju. Ovaj renomirani sastav, specijalizovan za izvođenje italijanske muzike 17. i 18. vijeka na autentičnim instrumentima, svrstava se u vodeće barokne sastave kojim umjetnički rukovodi maestro Otavio Dantone (Ottavio Dantone). Pod njegovim vođstvom, ansambl je nastupao u najznačajnijim dvoranama, osvajao prestižne nagrade i snimao za izdavačke kuće poput Deutsche Grammophon i Decca.

Obezbjeđen je besplatan prevoz solarnim brodom sa kotorske Rive do Prčanja i nazad, za ograničen broj ljudi. Prijava za zainteresovane, do popunjavanja mjesta, je na e-mail adresu protokol@kotorart.me sa imenom i prezimenom putnika. Polazak broda “Elettra” iz Kotora je u 20.15h u dijelu Rive preko puta parka i autobuskog stajališta, a povratak po završetku koncerta, oko 22.30h.

Međunarodni festival KotorArt ovog ljeta  se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two − 2 =