KotorArt – Nastup Hrvatskog akademskog hora Ivan Goran Kovačić


Hrvatski akademski hor Ivan Goran Kovačić,nastupiće 16. jula 2022. godine u Bogorodičinoj crkvi na Prčanju, sa početkom u 21 h. Kao najbrojniji amaterski hor, pod dirigentskom palicom Luke Vukšića, na koncertu Hrvatska horska duhovna muzika izvešće program koji hronološki vodi kroz vijekove hrvatskog a cappella muzičkog stvaralaštva, od glagoljaškog crkvenog pjevanja pa sve do 21. vijeka. Koncert se održava uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Ambasade Hrvatske.

Međunarodni festival KotorArt ovog ljeta  se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.

Obezbjeđen je besplatan prevoz solarnim brodom sa kotorske Rive do Prčanja i nazad, za ograničen broj ljudi. Prijava za zainteresovane, do popunjavanja mjesta, je na e-mail adresu protokol@kotorart.me sa imenom i prezimenom putnika. Polazak broda “Elettra” iz Kotora je u 20.15h u dijelu Rive preko puta parka i autobuskog stajališta, a povratak po završetku koncerta, oko 22.30h.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − 1 =