KotorArt – Održan koncert najboljih studenata Muzičke akademije na Cetinju


U crkvi Sv. Duha, održan je koncert najboljih studenata Muzičke akademije na Cetinju. Nastup su imali mladi talenti: Uroš Sučić (truba), Seida Kučević (trombon), Lara Bubanja (klarinet), Milena Jovićević (viola), Petar Popović (klavir), Žunja Lipanović (flauta), David Marton (gitara), Ivana Dendić (violina), Milena Drašković (harmonika), Vasilije Đurović (klavir), Marija Milić (flauta) i Maša Cupara (klavir).

 Sustainable talks, kao dio Pjace od filozofa, EKOtorArta i medjunarodnog projekta Modifying Error 404: ka zelenim, digitalnim i inkluzivnim društvima, održali su se sinoć u Krativnom habu (Creative hub) u Starom gradu u Kotoru. Brojna publika pratila je razgovor učesnika, na temu ekologije, gospodina Antonija Pušića poznatog kao Rambo Amadeus i gospodje  Paole Petričević, užuvajući u džez zvucima kvarteta Jailhouse.

Medjunarodni festival KotorArt ovog ljeta  se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.