KotorArt – #SYNERGY: COMPOSERS IN RESIDENCE


U Samostanskom kompleksu crkve Sv. Nikola, na Prčanju u srijedu 03.08. sa početkom u  21 sat, održaće se #SYNERGY: COMPOSERS IN RESIDENCE. Gostovaće kompozitor Tomislav Oliver, jedan  od dvanaest kompozitora koji učestvuju u medjunarodnom  projektu kulturne saradnje #synergy: Jačanje kapaciteta industrije klasične muzike na Zapadnom Balkanu, koji vodi Međunarodni festival KotorArt u partnerstvu sa značajnim festivalima umjetnosti u regionu, podržan od strane Evropske unije kroz program Kreativna Evropa. 

Svaki kompozitor napisaće novu kompoziciju inspirisanu lokalnom i evropskom kulturnom baštinom, a ovih dvanaest novih kompozicija biće izvedene tokom velikog finala projekta 2023. godine, u okviru festivalske turneje, koja će kompozitore, nove kompozicije, kao i perspektivne mlade muzičare iz regiona predstaviti širom Zapadnog Balkana. 

Zbog razvoja epidemiološke situacije, na događajima Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike počev od 11. avgusta, planirano je prisustvo zainteresovane publike isključivo uz prethodnu prijavu.

Prijave za prvi kontigent raspoloživih mjesta su moguće od utorka, 2. avgusta, na e-mail adresu protokol@kotorart.me sa imenom i prezimenom gosta.

Međunarodni festival KotorArt ovog ljeta  se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 − 3 =