“Krstaš” i “Princeza Ksenija” na Festivalu optimizma u Novom Sadu

Krstas
CKPD Princeza Ksenija logo

Crnogorska zajednica iz Srbije uspješno se predstavila na Festivalu optimizma “Baby Exit”, koji je 12-u godinu za redom, povodom Svjetskog dana porodice, organizovan u Novom Sadu. Festival je održan ptoteklog vikenda (8. i 9. juna) na otvorenom, na više bina ispred SPENS-a, i posjetilo ga je blizu 10.000 Novosađana i gostiju iz Vojvodine.

Na Festivalu je nastupilo preko 1.000 plesača, glumaca i muzičara, a u okviru programa “Pametno odrastanje” posjetioci su imali priliku i da se upoznaju sa radom nacionalnih zajednica iz oblasti kulture i očuvanja svog identiteta, programima osnovnih i srednjih škola, različitim sportovima i da učestvuju u tematskim radionicama i drugim zabavnim sadržajima.

A

B


Štand Udruženja Crnogoraca Srbije “Krstaš” je bio izuzetno posjećen, a gosti su, pored ostalog, imali priliku da se upoznaju sa velikim brojem knjiga iz izdavačke djelatnosti crnogorske dijaspore, ali i knjiga iz matične države Crne Gore. Podatak da su promoteri za jedan dan podijelili 1000 za tu priliku pripremljenih brošura i kalendara, govori o izuzetnoj posjećenosti crnogorskog štanda.

C
D

U kulturno umjetničkom programu, na centralnoj “Bini šampiona”, nastupilo je Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo “Princeza Ksenija” iz Lovćenca sa dramsko muzičkom tačkom “Igranka”.

E
F

Mladi predstavnici crnogorske zajednice su na dostojanstven i harizmatičan način širokom auditorijumu u Novom Sadu predstavili dio ljepote crnogorske tradicionalne i savremene kulture.

Press služba “Krstaš”
11.06.2013.