Kulturni centar iz Bara u Lovćencu

 

Kulturni centar iz Bara gostovao sa
pozorišnom predstavom u Lovćencu

 

U Lovćencu je u petak 25. maja 2012. godine gostovao Kulturni centar iz Bara sa pozorišnom predstavom „Neobična pošiljka“.

Po tekstu poznatog italijanskog dramskog pisca i glumca Luke Đakomocija, komad je režirala beogradska rediteljka Lilijana Ivanović, a igrali su glumci Vahidin Prelić, Andrijana Simović i Vladimir Kurčubić. Troje mladih komičara, vrcav tekst i rediteljska rješenja udarni su kvaliteti pozorišne predstave „Neobična pošiljka“ koja je često prekidana aplauzima zadovoljne publike.

 

 

Predstava je održana u prepunoj sali Doma kulture i dio je dogovorene saradnje između Kulturnog centra iz Bara i Crnogorskog kulturnog centra iz Lovćenca. O saradnji između dva kulturna centra govorio je dramski umjetnik Dragiša Simović. On je istakao da je saradnja dogovorena u avgustu 2011 godine u Baru na sastanku između Ćazima Nikezića direktora Kulturnog centra Bar i Nenada Stevovića.

 


Publici u Lovćencu se predstavio i Rajko Joličić, književnik i novinar iz Bara, govoreći stihove iz svog bogatog stvaralačkog opusa.

Informativna služba
                                                                                                                                        CKPD „Princeza Ksenija“