Kulturni centar Zabjelo – Izložba fotografija pod nazivom “Zabjelom”


Izložba fotografija pod nazivom “Zabjelom” otvorena je u subotu 24. decembra u Omladinskom kulturnom centru Zabjelo i može se pogledati zaključno sa 29. decembrom od 17 do 21 čas.

Polaznici prvog kursa fotografije pod mentorstvom Marije Milić su tokom dva mjeseca stekli osnovna znanja koja su integrisali kroz fotografije kojima prikazuju zabjelsku svakodnevicu.

Osim predavanja i praktičnih vježbi, polaznici su imali priliku da uče i od gostujućih fotografa-predavača: Aleksandra Jaredića, Gorana Boričića i Marije Stanković.

“Velika mi je čast što sam bila dio ovog projekta i što sam na zanimljiv način, uspjela da prenesem svoje znanje i iskustvo mladim ljudima koji su bili zainteresovani da nauče više o fotografiji. Nadam se sa će u buduće biti više ovakvih inicijativa i da ćemo svi zajedno dati svoj doprinos u podsticanju mladih generacija, da upotpunjuju svoje znanje i iskristališu svoje potencijalne talente.” – kazala je Milić.

“Ove fotografije su prije svega rezultat besplatnog kursa fotografije kojim OKC Zabjelo promoviše kreativne industrije i nudi priliku mladima da steknu osnovna vizuelna znanja i vještine. Cilj nam je da u budućnosti bude sve više sličnih kurseva a posebno nas raduje što su polaznici kursa bili mladi iz raznih krajeva Podgorice, ne samo sa Zabjela. Osim kursa fotografije u prethodnom period realizovali smo filmske večeri, večeri društvenih igara, kao i kurs koreodrame koji je kulminirao multimedijalnim performansom” – izjavio je osnivač i koordinator Omladinskog kulturnog centra Zabjelo, Vladan Đurišić.

Izložba “Zabjelom” predstavlja svakodnevne crtice iz života najvećeg podgoričkog naselja, dok istovremeno prikazuje sazrijevanje umjetničkog izraza mladih autora.

Luka Minić, Jakša Minić, Milan Matović, Miodrag Bakić, Katarina Sinđić, Anja Pješivac, Magdalena Doderović, Anđela Laković, Jelena Zec, Sandra Radović, Milica Čolović i Anita Isaković su autori čije se fotografije mogu vidjeti na izložni.

Izložbu organizuje NVU ,,Mali prst” u okviru projekta “Kreativno druženje mladih sa Zabjela” podržanog od ReLOaD2 programa, koji finansira EU, a sprovodi UNDP u partnerstvu s 15 lokalnih samouprava.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 + 2 =