Kulturno – informativni centar “Zeta” – Koncert sastava “Mostar Sevdah Reunion”

 

KIC Zeta - logo

 

 

Kultni bosanski sastav “Mostar Sevdah Reunion” održaće koncert u organizaciji Kulturno – informativnog centra “Zeta” u četvrtak, 9.juna, na platou restorana “Plavnica”, sa početkom u 20:30. Ulaz je besplatan.

Grupa “Mostar Sevdah Reunion” je nastala devedesetih godina u Mostaru, po ideji producenta Dragog Šestića i danas se smatra jednim od najboljih i najpoznatijih balkanskih sastava na svjetskoj muzičkoj sceni.

Pažnju javnosti privukli su svojim specifičnim stilom i repertoarom baziranim na moderno aranžiranim sevdalinkama. Svoj prvi album objavili su za holandski “World Connection” 1999. godine. Tokom posljednjih 15 godina sarađivali su sa mnogim velikanima svjetske muzičke scene (Šaban Bajramović, Ljiljana Buttler, Esma Redžepova…). Učestvovali su na više prestižnih muzičkih i jazz festivala širom svijeta, bili glavna tema nekoliko filmova i brojnih televizijskih emisija. Do sada su izdali osam albuma.

Članovi sastava su: Mišo Petrović (gitara), Sandi Duraković (gitara), Nermin Alukić Čerkez (vokal i gitara), Marko Jakovljević (bas), Senad Trnovac (bubnjevi), Vanja Radoja (violina) i Gabrijel Prusina (klavir).

 

Mostar sevdah reunion