Lirica broj 6. – Kolo bokeljske mornarice


NVO Medjunarodni  festival klapa Perast

 -serijal priloga iz kulturne baštine-


Poštovani ljubitelji Boke Kotorske, tradicije klapskog pjevanja i kulturne baštine Crne Gore,

dočekali smo i sretan dan objave „Montenegro: Corona – free, prva država u Evropi“ !

MFK Perast je u vremenu samoizolacije priredio serijal napisa o stvaraocima iz oblasti klapskog pjevanja, vrijednog dijela naše kulturne baštine. Naš poštovani saradnik MONTENEGRINA.NET je dosljedno objavljivao ove napise o našoj kulturnoj tradici a zatim su ih prenosili Radio Kotor, Boka News,  dok smo serijal objavljivali i na FB stranicama,  javno i  u grupama „Volim Boku Kotorsku“ i „Klapske teme širokog spektra“. 

Veliki broj čitalaca je pozdravio ove naše priloge, pa nastavljamo, u nastojanju da ovaj dio naše kulturne baštine približimo široj javnosti.

Almanah MFK Perast, LIRICA br.6. je posvećen našem velikom prijatelju i saradniku, svestranom muzičkom stvaraocu iz Sarajeva, Mariju Kataviću.

Iz narednih priloga ćete imati priliku da upoznate umjetnika koji zaslužuje izvanrednu zahvalnost svih nas  koji njeguju tradiciju klapskog pjevanja u Crnoj Gori: obradio je preko 400 notnih zapisa najstarijih i savremenih zapisivača pjesama iz Boke Kotorske, Primorja i kontinentalne Crne Gore. Time je naša biblioteka klapskih partitura nemjerljivo obogaćena, pa sada bilježimo blizu 700 klapskih partitura na našem web sajtu www.festivalklapaperast.com u rubrici Notni zapisi.

Želimo Vam ugodno čitanje!  

MFK Perast
Milan Kovačević
Urednik festivalske biblioteke „Julije Balović“


KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU DA OTVORITE PRILOG KOLO BOKELJSKE MORNARICE


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 + twelve =