London – Održana promocija muzike i filmova Bola Boškovića

 

 

PlakatU prepunoj sali EUROPE HOUSA u Londonu u organizaciji Ambasade Crne Gore u UK i Crnogorsko-britanskog društva, sinoć je sa pocetkom u 19 sati, održana promocija muzike i filmova renomiranog crnogorskog kompozitora i autora filmova o Crnoj Gori, gospodina Bola Boškovića. Manifestaciju je otvorio ambasador Crne Gore u Londonu exelencija prof. dr. Ljubiša Stanković, koji je govorio o dugogodišnjem muzičkom i filmskom  stvaralaštvu ovog renomiranog crnogorskog autora i značaju ovakvih kulturnih manifestacija za Crnogorce u UK.

“Preko dvadesetpet godina Bole Bošković komponuje i snima filmove inspirišući se prirodnim ljepotama i istorijom Crne Gore. Sama činjenica da su njegovi filmovi prikazivani na 27 nacionalnih TV stanica, govori sama za sebe, ali i večerašnja prepuna sala potvrđuje da Crnogorci van Crne Gore prepoznaju kvalitet, žele da se druže, nikad ne zaboravljajući svoju domovinu.” Ambasador Stanković je napomenuo i jedan kuriozitet,  tj da je autor Bole Bošković, inače elektro inžinjer.

Prisutne je u ime Crnogorsko-britanskog društva pozdravio i predsjednik g. din Neven Nino Pajović, koji se nakon kraćeg predstavljanja Društva prisutnima, najsrdačnije zahvalio Bolu Boškoviću na njegovom nesebičnom doprinosu crnogorskoj diaspori. U ime Društva manifestaciju je pozdravio i Dr Ken Morrison potpredsjednik Crnogorsko-britanskog društva.

Na kraju prisutnima se obratio i sam autor:

“Drago mi je da ste večeras u ovako neočekivano velikom broju došli da se družimo, poslušamo i pogledamo, muziku i filmove čiji sam autor. Specijalno za ovu priliku pripremio sam šezdeset minuta filma inspirisanog kako prirodnim ljepotama tako i istorijom Crne Gore. Nadam se da sam uspio barem dijelom da Vas podsjetim na našu domovinu.”

Nakon završrtka manifestacije predsjednik Crnogorsko-britanskog društva  g.din Pajović je Bolu Boškoviću uručio povelju zvanja počasnog člana Društva!