London – Promocija dvije knjige Henrika Angella o Crnoj Gori

 

 

U Londonu je održana još jedna uspješna promocija engleskog izdanja knjiga o Crnoj Gori norveškog kapetana Henrika Angella (1861-1922) Through Montenegro on skis 1896 & A Heroic people –Tales from Montenegro 1902.

U Londonu 27. marta u jednom od najprestižnijih elitnih djelova Londona St. James square u Naval & Military Club (Vojno pomorski klub) u organizaciji Den Norske Club &The Monenegrin international press institute, održana je promocija knjiga norveškog kapetana Henrika Angella (1861-1922) pod pokroviteljstvom firme Rada Marića R.I.M &A.C.D Limited.

U prepunoj dvorani Lady Astor uz prisustvo visokih zvanica među kojima su bili  Bahrainski princ Seik Mohamed Al Kalifa,  predstavnici norveškog udruženja, srpske ambasade, francuskog udruženja, ambasador Crne Gore dr. prof. Ljubiša Stanković i mnogi drugi. Goste je pozdravila Pauline Houpillart ispred Den –Norske  Klub  i  izrazila  želju da se nastavi u budućnosti saradnja u cilju razmjene i promovisanja kulturno istorijske baštine. O knjigama je govorila Radmila Perović urednik i priredjivač izdanja Angelovih knjiga  ispred  Crnogorskog međunarodnog instituta za štampu iz Nikšića.

Odlomke iz knjiga čitali su na crnogorskom Neven Pajović,  predsjednik Crnogorsko-britanskog društva u Londonu i Janes Tomasen na norveškom. Prikazana je turistička razglednica Crne Gore i dokumentarni film o Henriku Angelu.

Na kraju je priređen  koktel.

 

London - Promocija knjiga kapetana Angela -1

London - Promocija knjiga kapetana Angela -2

London - Promocija knjiga kapetana Angela -3

London - Promocija knjiga kapetana Angela -4

London - Promocija knjiga kapetana Angela -5

London - Promocija knjiga kapetana Angela -6

London - Promocija knjiga kapetana Angela -7

London - Promocija knjiga kapetana Angela -8

London - Promocija knjiga kapetana Angela -9

London - Promocija knjiga kapetana Angela -10

London - Promocija knjiga kapetana Angela -11

Prilog od organizatora promocije,
gosp. Radmile Perović