Lovćenac – Poklon pred početak nove školske godine

 

 

Poklon pred početak nove školske godine

 

 

U Crnogorskom kulturnom  centru u Lovćencu, u petak 24 avgusta,  održana je svečanost povodom početka nove školske godine.

Tom prilikom članovi Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija“, 60–oro djece iz Lovćenca i Feketića, dobilo je na poklon komplete školskog pribora od Udruženja Crnogoraca Srbije „Krstaš“.

 

 

Školske sveske su specijalno izdanje UCS „Krstaš“ i  posvijećene su, u jednoj verziji  Petru II Petroviću Njegošu, a u drugoj crnogorskoj princezi Kseniji Petrović.

 

 

Poželevši djeci puno uspjeha u narednoj školskoj godini, Nenad Stevović  je istakao da su dosadašnje aktivnosti Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija“ na ponos cjelokupne nacionalne zajednice Crnogoraca u Srbiji.

 

 

CKPD „Princeza Ksenija“ iz Lovćenca je svoje djelovanje bazirala na rad  sa djecom  školskog uzrasta  i bavi se prepoznavanjem, njegovanjem i prezentovanjem crnogorske tradicionalne kulture. Sa djecom radi stručni tim koji čine prosvjetni radnici  iz crnogorske zajednice, a svoje aktivnosti obavljaju u prostoru  Crnogorskog kulturnog centra u kojem se nalazi opremljena učionica, radionica, izložbena sala  i sala za vježbanje.

Press služba „Krstaš“
25.08.2012.