Majski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta


Majski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta započinje koncertom “Passione” na kome će nastupiti tenor Bečke opere, Carlos Osuna i pijanista Bečke opere Stephen Hopkins 3. maja na Velikoj sceni u 20h. Topli glas Carlosa Osune i posebna usklađenost sa pijanistom Stevenom Hopkinsom obećavaju nam zanimljivo putovanje kroz vrijeme i razne države svijeta kroz arije iz opere, operete, zarzuele, kao i napolitanske i meksičke pjesme kroz raznolik repertoar blizak svim generacijama! Ovaj strastveni reperoar, koji su umjetnici posebno pripremili za crnogorsku publiku uključuje Verdijevu ariju iz opere “La Traviata”, pjesme muzičkog poete Paola Tostija, ariju iz operete Franza Lehára “Das Land des Lächelns“, pjesmu Pabla Sorozábala “No puede ser” i mnoge druge.

U okviru majskog repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta biće izvedene i predstave: “Ujka Vanja” A.P. Čehova u režiji Mirka Radonjića, “Proces” Franca Kafke u režiji i adaptaciji Dušanke Belade, “Jerma” Sajmona Stouna u režiji i adaptaciji Ane Tomović, “Djeca sunca” Maksima Gorkog u režiji Jovane Tomić, “Bladi Mun”  Ane Đorđević, “Očevi su grad(ili)” Borisa Liješevića, „Pokojnik“ Branislava Nušića u režiji Egona Savina i monodrama Jovane Todorović “Zlostavljanje” na Sceni Studio.

Makedonski narodni teatar gostuje u CNP-u sa predstavom “Narodni neprijatelj” Henrika Ibzena u režiji Nine Nikolik koja će biti izvedena 31. maja u 20 sati na Velikoj sceni.

Monodrama Slavka Kalezića “Soulfood” po motivima romana Žane Poliakov biće izvedena 13. maja na Internacionalnom festivalu monodrame u Bitolju.

Predstava „Pokojnik“ Branislava Nušića u režiji Egona Savina će biti izvedena 28. maja na 68. izdanju takmičarskog programa Sterijinog pozorja, koje će se održati od 26. maja do 3. juna u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. U predstavi “Pokojnik” igraju: Marko Baćović, Bojan Dimitrijević, Nada Vukčević, Goran Vujović, Aleksandar Radulović, Stefan Vuković, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Vuković, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Jadranka Mamić, Dragan Račić i Slobodan Vujadinović.

Ulaznice za sve programe se mogu rezervisati i kupiti na web sajtu pozorišta www.cnp.me ili rezervisati na biletarnici, pozivom na broj 020/274-009.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 + 19 =