Manifestacija “Dani Dragana Radulovića”


Svečano otvaranje manifestacije “Dani Dragana Radulovića” održaće se u petak, 26. aprila, u 11 časova, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”. Manifestaciju će otvoriti gradonačelnica Podgorice prof. dr Olivera Injac, a u programu će nastupiti đeca iz Umjetničkog ateljea “Arlekin” i hor “Zvjezdice”.

Književna nagrada “Dragan Radulović” za 2023. godinu, biće dodijeljena zagrebačkoj spisateljici Ozani Ramljak, u 17 časova, na platou ispred biblioteke “Radosav Ljumović”. Književnici će nagradu uručiti predsjednica žirija Dragana Kršenković Brković. Nakon dodjele, uslijediće promocija nagrađenog romana “Kako je Bluno tražio ljubav”, objavljenog u izdanju Hrvatskog društva književnika za đecu i mlade iz Zagreba. Knjigu je ilustracijama obogatila Ivana Crnošija Galović.

Sat kasnije, na istom mjestu, biće promovisan dvobroj (105/106) književnog časopisa za đecu “Osmijeh”. Časopis je savremenom koncepcijom, sadržajem i kvalitetom izazvao veliko interesovanje đece, đečijih pisaca, stručnjaka koji se bave književnošću za đecu i mlade, kao i nastavnika i profesora u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori i šire. Na promociji će govoriti Šimo Ešić, pisac, Goran Radojičić, glavni i odgovorni urednik književnog lista “Osmijeh”, i članovi redakcije Dejan Ðonović i Velimir Ralević. Razgovor će moderirati Isidora Jovović, generalna sekretarka Udruženja crnogorskih pisaca za đecu i mlade.

Na inicijativu Vijeća crnogorske nacionalne manjine u Splitu, u cilju produbljivanja saradnje Splita i Podgorice, u subotu 27. aprila u 11 časova, biće u tom gradu organizovan program povodom manifestacije “Dani Dragana Radulovića”. U okviru programa, u Kinoteci “Zlatna vrata, biće promovisana Radulovićeva knjiga “Iščašene bajke”. Na promociji će govoritii spisateljica Svetlana Kalezić Radonjić, koja je adaptirala tekstove za štampano izdanje, a u ime izdavavača – Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Podgorice, urednica izdanja Nađa Durković. Biće prikazan i dokumentarni film o piscu, autora Ognjena Radulovića. 

“Dani Dragana Radulovića” biće završeni u 18 časova, u Kuslevovoj kući u Podgorici, promocijom romana “Mika”, Jelene Angelovski, prošlogodišnje dobitnice  nagrade “Dragan Radulović”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 + 20 =