Marku Baćoviću Nagrada za najboljeg glumca na XXV Teatar festu “Petar Kočić”


Nagrada za najboljeg glumca dodijeljena je Marku Baćoviću za ulogu Spasoja Blagojevića u predstavi „Pokojnik“ na XXV Teatar festu “Petar Kočić”.

“Baćović je slojevito i raskošno prikazao Spasojev urođen bitangluk, sklonost ka krađi, korupciji i licemerju i potpuno odsustvo etičnosti i ljudskosti. Njegova igra teče uz upadljivu lakoću i nenametljivu spretnost, u građenju jednog prepoznatljivo savremenog moćnika, lešinara koji sa dijaboličnim šarmom uzima šta mu ne pripada.” – navodi se u obrazloženju žirija.

Koprodukcija CNP-a i Centra za kulturu Tivat „Pokojnik“ Branislava Nušića u režiji i adaptaciji Egona Savina naišla je na odlične reakcije publike u Banja Luci, a o nagradama je odlučivao žiri u sastavu: srpski teatrolog i pozorišni kritičar Ana Tasić, te glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske Duško Ljuština i Nataša Ivančević.

U predstavi “Pokojnik” igraju: Marko Baćović, Bojan Dimitrijević, Nada Vukčević, Goran Vujović, Aleksandar Radulović, Stefan Vuković, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Vuković, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Jadranka Mamić, Dragan Račić i Slobodan Vujadinović. Autorski tim predstave čine: Vesna Popović, scenografkinja, Jelena Stokuća, kostimografkinja, Gordana Bulatović, asistentkinja kostimografkinje, Dubravka Drakić, scenski govor, organizatorka Gordana Smodlaka, izvršna producentkinja Nela Otašević, i asistentkinja reditelja Radmila Božović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × three =