Maštanije – Predstava “Otpor”

 

 

Četvrte večeri festivala Maštanije, u utorak 5. juna 2018. godine, CNP će ugostiti Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada. Predstava “Otpor” će biti izvedena na Velikoj sceni u 20 sati.

Predstavu je po tekstu Li Mekdugal režirala Sonja Petrović, dramaturškinja je Nikolina Stjepanović, scenograf Željko Piškorić a kompozitor Uroš Stojnić. U predstavi igraju: Igor Pavlović, Tijana Marković, Marko Savić, Dimitrije Aranđelović i Milica Grujičić.

Iako je prvobitno planirano da 5. juna bude izvedena predstava „Sumnjivo lice“, uprkos svim naporima CNP-a kao producenta festivala Maštanije, Narodno pozorište iz Beograda je iz finansijskih i organizacionih razloga, bilo prinuđeno da otkaže dolazak. Svi koji su već kupili ulaznice za „Sumnjivo lice“, na biletarnici mogu zamijeniti za ulaznice za neku drugu festivalsku predstavu ili izvršiti povraćaj novca, svakog dana od 9.00h do 20.00h.

“Otpor” je crnohumorna priča o mladim demonstrantima, koji se odupiru ne samo sistemu, nego životu i društvenim formama… Radi se o grupi mladih antiglobalista, koji sticajem nekih slučajnih okolnosti, otmu biznismena, direktora farmaceutske korporacije, čovjeka koji nema nikakvu sumnju u ispravnost sistema u kojem živi, ali nema nikakvo znanje o ljudima sa kojima odjednom ulazi u sukob.