Matica crnogorska: Promocija knjige „Za suverenu Crnu Goru – Politički eseji 1999–2020“ Radovana Radonjića


Knjiga „Za suverenu Crnu Goru – Politički eseji 1999–2020“ profesora i politikologa Radovana Radonjića koju je nedavno objavila Matica crnogorska, biće promovisana śutra (utorak 26.03.) u 18 sati u prostorijama izdavača u Beogradskoj ulici.

O knjizi će, pored autora, govoriti i građanski aktivista Rade Bojović, profesor Fakulteta političkih nauka Zlatko Vujović i publicista Milorad Pustahija.

Knjiga „Za suverenu Crnu Goru – Politički eseji 1999–2020“ sadrži tekstove koje je Radonjić u periodu naznačenom naslovom objavljivao u više crnogorskih časopisa i novina.

Urednik ovog izdanja je Ivan Ivanović, a knjigu u ime izdavača potpisuje Ivan Jovović. Knjiga „Za suverenu Crnu Goru – politički eseji 1999–2020“ je objavljena u biblioteci „Studije, kritike, eseji“, a sadrži i rezime na engleskom jeziku.

Radovan Radonjić rođen je 1936. na Njegušima. Završio Višu pedagošku školu na Cetinju i Fakultet političkih nauka u Beogradu. Magistrirao (1969) i doktorirao (1973) na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Redovni je profesor univerziteta, član Matice crnogorske i redovni član Dukljanske akademije nauka i umjetnosti. Voditelj je prve Škole demokratije i osnivač i voditelj prve Škole retorike u Crnoj Gori. Bio je dekan Pravnog fakulteta u Podgorici i Kulturološkog fakulteta na Cetinju, šef Katedre za sociološke nauke i rukovodilac postdiplomskih studija na Pravnom fakultetu u Podgorici, te profesor na više fakulteta u Crnoj Gori.

Objavio više od šezdeset knjiga (od kojih su desetak univerzitetski udžbenici), kao i nekoliko stotina stručnih i naučnih radova (više od 50 prevedeno je na svjetske jezike – engleski, francuski, ruski, italijanski, japanski, njemački, španski, kineski).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 − eight =