Međunarodni festival ,,Dani Jurislava Korenića’’ – Predstava “Bez portfelja”


Predstava ,,Bez portfelja’’ koju je, po tekstu Stevana Koprivice, režirao Branislav Mićunović otvoriće šesto izdanje međunarodnog festivala ,,Dani Jurislava Korenića’’.

Regionalno odlično prihvaćena predstava, što pokazuju reakcije publike u Užicu i festivalu ,,Bez prevoda”, RUTA GRUPA TRIGLAV festivalu u Beogradu, kao I publika u Nišu, biće izvedena 16. decembra u 20h u Kamernom teatru 55 u Sarajevu.

Festival ,,Dani Jurislava Korenića’’će se  održati od 16. do 23. decembra . Pored Gradskog pozorišta iz Podgorice na festivalu će učestvovati i Producentska kuća Trinidad iz Srbije, Gradsko dramsko kazalište ,,Gavella’’ iz Hrvatske, Narodno pozorište iz Tuzle, Narodno pozorište ,,Bitola’’ iz Makedonije i Akademski kulturni centar ,,Seljo’’ iz Sarajeva. Festival je takmičarskog karaktera, a  najbolje predstave će izabrati žiri koji čine: predsjednica žirija Jasna Žalica i članovi Adnan Lugonić i Alen Šimić.

Pored nagrada stručnog žirija, urednica kulture Dnevnog avaza Larisa Sarajlić-Ramović će najboljoj predstavi dodijeliti nagradu ,,Avazov zmaj”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 1 =