Milanka Ćorović – Knjiga “Okvir za sreću”

Poštovani pośetioci, nedavno je iz štampe izašla knjiga “Okvir za sreću”, autorke Milanke Ćorović. Montenegrina, kao i uvijek do sada, sa zadovoljstvo predstavlja mlade autore koji su na početku svoje stvaralačke karijere.

Pisanje romana, kako kaže autorka, predstavlja neizvjesnu avanturu, a na vama je dragi pośetioci da provjerite koliko se ta avantura uspješno završila. Veoma je zahtjevno oblikovati dobar okvir za sreću, a vi do vašeg primjerka Okvira za sreću možete lako doći u knjižarama NARODNA KNJIGA.Radnja romana
Novinarka Miona iz Podgore u ranim tridesetim piše roman prvijenac. Međutim, svakodnevica u kojoj opaža ponavljanje istih stvari i strahovi koji je ograničavaju stvaraju rutinu koja dovodi do kreativne blokade. Spontani susret sa slikarom Darisom, i vrijeme provedeno s njim, ,,ruši“ stvaralačku stagnaciju i ona nastavlja s pisanjem knjige. Inteligentna i hiperosjetljiva junakinja, dok piše roman, počinje da sagledava sav svoj život i pokušava da pronađe svoj način da se nosi s njim. U procesu životnog čišćenja, napokon se suočava sa samom sobom i dolazi do iznenađujuće samospoznaje.

,,Okvir za sreću“ je knjiga puna preokreta i preispitivanja u kojoj mali događaji iz svakodnevice postaju sudbinska pitanja u životu glavne junakinje.

Milanka Ćorović piše tečno, pitko i modernim jezikom.


Milanka Ćorović
Novinarka, kolumnistkinja, portparolka Udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me Milanka Ćorović, rođena je u Podgorici. Milanka je po obrazovanju sociološkinja (Filozofski fakultet, Nikšić). Njen prvi radni zadatak je bio praćenje dešavanja u oblasti hronika Podgorice. Potom su uslijedile druge oblasti – crna hronika, politika, turizam, društvo, vikend izdanje… Godine 2017., nakratko napušta novinarske vode i započinje rad kao konsultantkinja za nacionalnu komunikaciju na program UN za životnu sredinu u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma. Ljubav prema novinarstu je ponovo vraća u žurnalističke vode nakon ponude da bude urednica kulturne rubrike portala ,,Crna Gora“, saradnica portala ,,Art mozaik“, kolumnistkinja časopisa ,,Ženski glas“ i saradnica časopisa ,,Intervju“.

Milanka bira teme i piše članke, kolumne, intervjue i prozu koja nas podsjećaju da su ,,istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi‟ i da je kontinuirani rad ,,najveća životna investicija‟. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu i datu riječ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 + two =