Milenko Ratković – Pubertetska čežnja


Поштовани млади читаоци, на страницама Монтенегрине, у рубрици ЛИТЕРАТУРА ЗА ЂЕЦУ, објављиваћемо дјелове прозе и поезије аутора који су своје стваралаштво посветили ђеци. Ми вам нудимо избор, одабрану прозу и поезију и то један њен дио. Ваше је да прочитате понуђени дио и оне књиге које вам се допадну потражите у школској или градској библиотеци и наставите читање. Наравно да су савремена средства као што је компјутер и интернет добра и пружају јако велике могућности. Кад је књига у питању право задовољство и чаролију читања доживјећете кад је будете држали у својим рукама, кад у библиотеци видите полице са књигама, кад оćетите мирис штампе, кад растете уз књигу, кад уђете у свијет књиге…
  
Објављивање садржаја на нашем порталу има потпуно непрофитни карактер и служе искључиво у едукативне сврхе. Забрањено је преузимање тих садржаја са нашег портала и њихово даље репродуковање у другим медијима.


Milenko Ratkovic

Milenko Ratković je prevashodno dječji pisac. Njegova „Dioba Šunjive družine“, objavljena davne 1951. godine, prva je knjiga za djecu u Crnoj Gori, pa se smatra rodonačelnikom crnogorske književnosti za djecu. Potom je objavio još 48 knjiga proze za djecu i 19 publicističkih djela.
Romanom „Pubertetska čežnja“ prvi put se obraća tinejdžerima. U prvom periodu Ratkovićevog stvaranja adolescentska ljubav i seks bile su tabu teme u književnost za djecu. Stoga je ovaj erotski roman napisao u kasnijem periodu književnog stvaranja.
Milenko Ratković se četrdeset godina bavio novinarstvom. Poslije penzionisanja, vratio se u svoj zavičaj Stari Bar, gdje u tišini dopisuje svoje obimno i značajno djelo.


KNJIGU MOŽETE OTVORITI
AKO KLIKNETE NA NASLOVNU STRANU

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 4 =