Milorad Popović ,,Zbilje i prividi” knjiga eseja


U okviru šestog Internacionalnog sajma knjiga u Bemax areni u Podgorici održana je promocija zbirke eseja Milorada Popovića pod naslovom ,,Zbilje i prividi”. Knjigu su predstavili autor, Dragana Tripković, Nemanja Batrićević i Darko Šuković kao jedan od suizdavača.

Milorad Popović je crnogorski pjesnik, prozaista i esejista, dobitnik brojnih nagrada u Crnoj Gori i regionu. Knjiga ,,Zbilje i prividi” objavljena je pod pokroviteljstvom OKF-a i Antene M. Kao saradnik izdanja, Šuković je govorio o Popovićevom stvaralaštvu, ali i o kontekstu tumačenja koje njegova zbrika nudi.

,,Niko već dvije decenije preciznije i tako duboko ne promišlja pitanja crnogorskog ideniteta i niko se surovije u svojim esejima ne suočava sa tom crnogorskom abmivalencijom”, naglasio je Šuković.

Diskusiju o pitanjima koje otvara Popovićevo djelo vodili su Dragana Tripković i Nemanja Batrićević. Batrićević navodi da je u ovoj knjizi na analitičan način predstavljena sudbina crnogorskog naroda savremenog doba, a sociološki profili koji se u njoj nalaze nijesu plod fikcije već stvarnosti i svakodnevice.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × 1 =