Milorad Radunović – Belokosa jutraПоштовани млади читаоци, на страницама Монтенегрине, у рубрици ЛИТЕРАТУРА ЗА ЂЕЦУ, објављиваћемо дјелове прозе и поезије аутора који су своје стваралаштво посветили ђеци. Ми вам нудимо избор, одабрану прозу и поезију и то један њен дио. Ваше је да прочитате понуђени дио и оне књиге које вам се допадну потражите у школској или градској библиотеци и наставите читање. Наравно да су савремена средства као што је компјутер и интернет добра и пружају јако велике могућности. Кад је књига у питању право задовољство и чаролију читања доживјећете кад је будете држали у својим рукама, кад у библиотеци видите полице са књигама, кад оćетите мирис штампе, кад растете уз књигу, кад уђете у свијет књиге…
  
Објављивање садржаја на нашем порталу има потпуно непрофитни карактер и служе искључиво у едукативне сврхе. Забрањено је преузимање тих садржаја са нашег портала и њихово даље репродуковање у другим медијима.Милорад Радуновић рођен је у Никшићу. Дјетињство и дјечаштво је провео у Сувом Лукавцу, код Истока, на Косову и Метохији. Основно и средње образовање стицао је у Ђураковцу, Пећи, Приштини и Новом Саду. Вишу педагошку школу и филозофски факултет завршио је у Скопљу. Књижевношћу се бави од 1974. године. Пише пјесме, кратке приче и драмске игре за ђецу и одрасле. Сакупљао је народне умотворине посебно на подручју Метохије. Записује, приређује и објављује усмено благо народне књижевности. Милорад Радуновић је заступљен у више десетина антологија, зборника, ревија (домаћих и страних), уџбеника, читанки. Превођен је на неколико страних језика. Био је члан Удужења књижевника Србије, Удружења црногорских писаца за ђецу и младе и почасни члан више књижевних клубова.

Објавио је шест књига поезије и прозе: „Пољем, гором”, Јединство, Приштина, 1980; „Пороснице”, Јединство, Приштинa, 1982; „Звездане кошуљице”, Гороцвет, Светозарево, 1987; „Hoee загонетке”, Универзитетска ријеч, Никшић, 1987; „Fshehtesinga bjeshka”, Рилиндја, Приштина, 1987; „Остала је реч” — народне умотворине из Метохије (зборник), Српска књижевна задруга, Београд, и Јединство, Приштина,  1988.

Заступљeн је у неколико читанки и антологија.


КЊИГУ МОЖЕТЕ ОТВОРИТИ АКО 
КЛИКНEТЕ НА НАСЛОВНУ СТРАНУ