Ministarka kulture Sjeverne Makedonije primila u Skoplju predstavnike časopisa Komun@


U organizaciji i podršci ambasadora Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Njegove Ekselencije Zećira Ramčilovića, ministarka kulture S. Makedonije Bisera Kostadinovska Stojčevska danas je u Skoplju primila delegaciju časopisa Komun@ -predsjednika programskog odbora mr Željka Rutovića, mr Amera Ramusovića, direktora i gl. urednika i prof. Šefka-Šekija Ličinu, člana izdavačkog savjeta časopisa.

Uz pohvalne ocjene o karakteru programskog sadržaja Komune, ministarka Kostadinovska Stojčevska je apostrofirala  značaj zaštite i očuvanje identiteta u današnjim sveukupnim globalnim procesima.

U tom duhu sagovornici su istakli značaj afirmacije multikulturalnosti kao civilizacijskog pitanja unapređenja i poštovanja ljudskih prava.

Predstavnici Komune ovom prilikom su naglasili značaj regionalne  institucionalne saradnje, kao i  civilnih inicijativa i najširih partnerskih projekata u cilju unapređenja položaja manjinskih kultura kao i tematskih programa Iz oblasti  istorijskog prijateljstva i kulturnih veza  crnogorskog i makedonskog naroda.

Direktor i gl. urednik Komune g. Ramusović upoznao je ministarku sa izdavačkom djelatnošću ovog časopisa kojom prilikom joj je uručena knjiga posvećena znamenitom makedonskom novinaru i publicisti Janku Nikolovskom „PO-etika života“ autora Željka Rutovića i Mirka Jakovljevića. Takođe, uručena su joj i druga izdanja sa tematskim sadržajem istorije i kulture Crne Gore.

Sagovornici su saglasni u ocjeni i potrebi štampe tematskog broja Komune posvećene kulturnim, istorijskim i sveukupnim vezama Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

Na kraju razgovora ministarka Kostadinovska Stojčevska izrazila je zadovoljstvo što je kulturna javnost grada Skoplja bila u prilici bliže upoznati sadržaj vrijednosti Komune  koja je predstavljena u  prostoru Crnogorske zajednice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × three =